Free Documents
EHEDG & 3-A

 

Usklađivanje EHEDG vodiča i 3-A standarda

S ciljem  poboljšanja sigurnosti hrane promicanjem higijene u proizvodnji i preradi hrane, EHEDG i 3-A organizacija o sanitarnim standardima iz SAD-a imaju mnoge zajedničke ciljeve i sličnu misiju. Obje organizacije razmjenjuju svoje nacrte vodiča i standarde zbog stručne provjere i daju stručne komentare prije objavljivanja. To je vidljivo u  najnovijem izdanju EHEDG Rječnika koji je razvijen u suradnji s 3-A, a može se besplatno preuzeti  putem Besplatnih Dokumenata sa web stranice.

Matrica

Sadržaj svih EHEDG vodiča uspoređen je s onima iz 3-A i sažeti su u matrici koja je na raspolaganju za besplatno preuzimanje (XLS).

Besplatni dokumenti

Radne grupe EHEDG-a objavile su razne dokumente koji su dostupni za besplatno preuzimanje, kao što je dokument 8 odnosno osnovni kriteriji za higijenski dizajn opreme.

Više informacija

Besplatni dokumenti

Radne grupe EHEDG-a objavile su  razne dokumente koji su dostupni za besplatno preuzimanje kao što su dokument 8 odnosno kriteriji za higijenski dizajn opreme te dokument 45 o validaciji čišćenja u prehrambenoj industriji.

Language:
Search:
Doc. Title
G
EHEDG rječnik
Download
P
EHEDG stajališta

"Easy cleanable Pipe couplings and Process connections" Version 5, June 2019

Download
8
Kriteriji za higijenski dizajn opreme

Third Edition, March 2018 - 

This document describes the principles for hygienic design of equipment and factories intended for food manufacturing. The fundamental reason for applying hygienic design principles is to prevent contamination of food products. Equipment and factories of poor hygienic design are difficult to clean.

The document details the hygienic design principles that shall be followed when designing and constructing equipment and factories for manufacturing of foods. It gives guidance on design, construction and installation so that it does not adversely affect food safety and quality. These principles apply to open and closed manufacturing operations, surrounding facilities, all being cleaned either wet or dry.

Doc. 8 is used as a basis for hygienic design evaluation within the EHEDG equipment certification program.

The content of this document covers functional requirements, intended use, materials of construction, hygienic design and construction and assessment methods.

Download
45
Validacija čišćenja u prehrambenoj industriji - Opća načela, 1. dio

Prvo izdanje, travanj 2016 - Cilj validacije čišćenja je dokazati da je oprema dosljedno očišćena na prihvatljivu razinu od proizvoda, mikrobnih ostataka, kemikalija i prljavštine, uključujući alergene, kako bi se spriječilo moguće križno onečišćenje koje je opasnost za proizvod. Ovaj dokument usredotočen je na cjelokupni koncept validacije čišćenja i sadrži opće smjernice za upotrebu proizvođačima i inspektorima hrane. Ne služi propisivanju posebnih zahtjeva za provjeru valjanosti čišćenja. Ovaj dokument služi samo kao opće smjernice, a principi se mogu smatrati korisnima u njihovoj primjeni u proizvodnji sigurne hrane te u razvoju smjernica za validaciju specijaliziranih postupaka čišćenja ili inaktivacije.

Download