Guideline Development
EHEDG & 3-A

 

Usklađivanje EHEDG vodiča i 3-A standarda

S ciljem  poboljšanja sigurnosti hrane promicanjem higijene u proizvodnji i preradi hrane, EHEDG i 3-A organizacija o sanitarnim standardima iz SAD-a imaju mnoge zajedničke ciljeve i sličnu misiju. Obje organizacije razmjenjuju svoje nacrte vodiča i standarde zbog stručne provjere i daju stručne komentare prije objavljivanja. To je vidljivo u  najnovijem izdanju EHEDG Rječnika koji je razvijen u suradnji s 3-A, a može se besplatno preuzeti  putem Besplatnih Dokumenata sa web stranice.

Matrica

Sadržaj svih EHEDG vodiča uspoređen je s onima iz 3-A i sažeti su u matrici koja je na raspolaganju za besplatno preuzimanje (XLS).

Besplatni dokumenti

Radne grupe EHEDG-a objavile su razne dokumente koji su dostupni za besplatno preuzimanje, kao što je dokument 8 odnosno osnovni kriteriji za higijenski dizajn opreme.

Više informacija

Razvoj vodiča

EHEDG vodiče razvilo je više od 400 aktivnih stručnjaka u našim radnim grupama koji su objedinili svoja znanja iz područja prehrambene industrije, znanja koja imaju proizvođači opreme za proizvodnju hrane i članovi akademske zajednice. Koautori su bili voljni podijeliti svoja specifična znanja s drugim stručnjacima kako bi izradili nacrt ili ažurirali postojeće EHEDG sadržaje te čitateljima dali praktične upute.

Kada se prepozna neka tema koja je od interesa za određenu industriju, svi EHEDG članovi su dobrodošli da se jave sa svojim prijedlozima. Potrebno ih je poslati Tajništvu kako bi se mogli napisati novi vodiči ili revidirali postojeći (PDF). Tema novih vodiča treba  biti odobrena od strane Pododbora  za portfelj proizvoda i Izvršnog odbora EHEDG-a.

Nakon prihvaćanja prijedloga, započinje proces razvoja dokumenta (PDF), osniva se  radna grupa odabire se glavni autor (predsjedavajući) i članovi sukladno njihovoj stručnosti ili ih se poziva na temelju njihove ekspertize. 

Za više detalja o EHEDG vodičima i naslovima čija izrada je u tijeku, molimo pogledajte  u rubriku Radne grupe.