About EHEDG
EHEDG članci
Knjige u izdanju Elsevier-a

EHEDG dodatno preporuča sljedeće naslove čiji su koautori EHEDG eksperti, a izdani su od strane Elsevier-a

Handbook of Hygiene Control in the Food Industry (1st Edition) / Priručnik za kontrolu higijene u prehrambenoj industriji (prvo izdanje)
Ova je knjiga standardna referenca o visokim higijenskim standardima za prehrambenu industriju. Pruža sveobuhvatan sažetak ključnih trendova u istraživanju higijene hrane i pregled trenutne najbolje prakse u higijenskom dizajnu i operacijama. Istražuju se učinkovite strategije upravljanja higijenom i metode za procjenu učinkovitosti higijenskih operacija.

 

 

Handbook of Hygiene Control in the Food Industry (2nd Edition) / Priručnik za kontrolu higijene u prehrambenoj industriji (2. izdanje)
Ova knjiga je autoritativna referenca za svakoga tko treba praktične informacije kako bi se unaprijedile najbolje prakse u sigurnosti i kvaliteti hrane. Ova knjiga predstavlja najnovije informacije o složenim pitanjima koja se tiču dizajna, operacija i procesa prehrambene industrije potrebnih za unaprjeđenje najbolje higijenske prakse.

 

 

Hygiene in Food Processing (1st Edition) - Principles and Practice / Higijena u preradi hrane -Načela i praksa (1. izdanje)
Ova je knjiga autoritativan i sveobuhvatan pregled dobre higijenske prakse za prehrambenu industriju temeljeno na radu Europske udruge za higijensko inženjerstvo i dizajn, a napisali su ju i uredili svjetski poznati stručnjaci u tom području. Knjiga pruža vrijedne informacije o mikrobiološkim rizicima u hrani, propisima o higijeni, dizajnu objekata i upravljanju higijenom u jednom volumenu.

 

 

Hygiene in Food Processing (2nd Edition) – Principles and practice / Higijena u preradi hrane - Načela i praksa (2. izdanje)
Ovaj revidirani i ažurirani priručnik čiji koautori  su stručnjaci EHEDG-a, sadrži nove informacije iz ključnih područja, koja su uočena u posljednjih nekoliko godina, kao što su putevi kontaminacije i higijena u uslužnoj djelatnosti. Prvi dio obuhvaća mikrobiološke rizike u hrane i higijenske propise, dok daljnja  poglavlja pokrivaju higijenski dizajn infrastrukture tvornica i higijensku praksu.

 

 

Hygienic design of food factories / Higijenski dizajn  tvornica hrane
Ova knjiga daje mjerodavan pregled kontrole higijene kod projektiranja, izgradnje i obnove tvornica hrane. Potreba za novim ili obnovljenim pogonima, nužna oprema i učinak higijenskih zahtjeva kod projektiranja tvornice i njene izgradnje razmatrani su u dva uvodna poglavlja. Higijenski dizajn tvornica hrane kako su ga napisali eminentni stručnjaci iz tog područja,  bitna je referenca za menadžere u prehrambenoj industriji, pogonske inženjere i sve one čiji je znanstveni istraživački interes u tom području.

 

 

Prednosti za članove EHEDG-a:
Elsevier nudi 30% popusta za sve članove  EHEDG-a, za sva gore navedena izdanja  i ostale materijale koje su napisali članovi EHEDG. Ako ste član EHEDG-a i želite ostvariti popust molimo vas kontaktirajte  Tajništvo  i napomenite da ste član.

Elsevier knjige za znanost i tehnologiju

Food Safety Management - A practical guide for the food industry / Upravljanje sigurnosti hrane - Praktični vodič za prehrambenu industriju
Knjiga daje  integrirani, praktičan pristup upravljanju sigurnosti hrane u cijelom proizvodnom lancu.  Knjiga je dobila prestižnu nagradu, PROZA - nagrada  za 2015., nagradu Referentna Djela te pohvalu Američkog udruženja izdavača.

Obavijesti o narudžbama knjiga izdanih od strane ELSEVIER-a

Preporučena izdanja
Ostala izdanja

European Food Law Handbook / Priručnik o europskom zakonodavstvu
Ovaj priručnik analizira i objašnjava principe, dokazne i proceduralne elemente zakona o hrani u EU, uzimajući u obzir opći Zakon o hrani kao osnovni dokument. Pozornost je posvećena međunarodnom kontekstu (WTO, Codex Alimentarius), i drugim standardima. Knjiga je nastala u suradnji s Europskim institutom za zakonodavstvo o hrani i relevantna je za praktičara i znanstvenika koji ne mora imati pravnog znanja. Idealan je za potrebe obrazovanja.

Guide to Food Law for Artisan Food Producers / Vodič za zakon o hrani za male proizvođače hrane
Ovaj vodič je objavila agencije za sigurnost hrane u Irskoj u ožujku 2010. godine, te je besplatan za preuzimanje na web stranici FSAI. Vodič pruža savjete i detalje o zakonu kojim se uređuje ovo područje, kao i popis kriterija potrebnih malim proizvođačima hrane.