Zadaci & Ciljevi

EHEDG osigurava uravnotežen forum za proizvođače opreme za preradu hrane, korisnike opreme i zakonodavca za raspravu o problemima vezanim uz higijenski dizajn  i poticanje sigurnosti i kvalitete hrane putem:

  • definiranja područja u kojima je znanje o higijenskom dizajnu nedovoljno
  • nadopunjuje praznine u znanju i nadoknađuje nedostatak znanja praktičnim vodičima i edukacijom
  • nudi ekspertizu, umrežavanje te daljnji razvoj u području higijenskog inženjerstva i dizajna te proizvodnji sigurne hrane.
  • priprema znanstvene i tehničke vodiče sa svim najnovijim gledištima higijenskih zahtjeva vezano uz dizajn, a u skladu sa zakonodavstvom EU.
  • razvija metode ispitivanja (testiranja) kako bi se odredile i smanjile opasnosti vezane uz opremu koja se koristi u proizvodnji hrane
  • održava tečajeve, seminare i radionice
  • potiče sudjelovanja u tijelima za standardizaciju kao  što su CEN, ISO, DIN, JIS, 3-A, NSF itd.
  • potiče jačanje suradnje sa EU (smjernice vezane uz direktive koje se odnose na kontakt hrane i proizvodne površine, BAT, sljedivost  i drugi projekti EU) i drugim zemljama
  • potiče istraživanje i razvoj u području higijenskog dizajna
  • promiče i širi informacije o higijenskom dizajnu, nudi ekspertizu i iskustvo putem različitih oblika digitalnih i tiskanih medija, kongresa, seminara i drugih događanja na međunarodnoj i lokalnoj razini
  • vodi brigu o pravilnoj i kontroliranoj uporabi imena i logoa EHEDG.