Regionalne sekcije

Regionalne sekcije predstavljaju lokalne ogranke EHEDG-a i osnovane su u svrhu  promocije higijenske proizvodnje hrane kroz regionalne aktivnosti unutar jedne zemlje ili zemljopisnom klasteru. EHEDG je osnovala regionalne sekcije u mnogim zemljama Europe i izvan nje. Regionalne sekcije u suradnji s Pododborom za regionalni razvoj rade na:

  • promicanju misije i poticanju učlanjivanja u EHEDG
  • organiziranju događanja, seminara i tečajeva
  • prevode i distribuiraju EHEDG vodiče na lokalni jezik
  • promiču EHEDG certifikaciju i testiranje opreme
  • komuniciraju regionalna kretanja koja bi mogla utjecati na sigurnu proizvodnju hrane kao osnovu za poboljšanje vodiča EHEDG-a
  • prikupljaju povratne informacije o lokalnim pitanjima i razvoju u području higijenskog dizajna
  • daju savjetodavne usluge zakonodavcima i skupinama za standarde
  • pružaju platformu za umrežavanje lokalnih stručnjaka iz područja higijenskog dizajna.